• דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר
שוויצריה בקטנה
  • דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר
Breaking News:

לא נמצאו פוסטים.

שוויצריה בקטנה
  • דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר

מסע הקסם המסתורי של בלייז פוייה

רונה וכמן אפריל 21, 2016 11:06 am אין תגובות
מסע הקסם המסתורי של בלייז פוייה

הוא עומד באמצע המטבח בחליפת שפים שחורה, עם העיניים הכחולות-ירוקות שלו וחיוך קטן, ומניח לפנינו מגש חדש של פראלינים. "הפעם", הוא אומר "זו טעימה עיוורת. נחשו מה המרכיבים של הפראלין הזה". אנחנו עומדים סביב משטח הנירוסטה הגדול במטבח של Chocolaterie Läderach בעיר העתיקה של ווה (Vevey) ועושים מה שאומרים לנו, מכורים לגמרי למסע הקסמים שעוברות בלוטות הטעם שלנו בניצוחו של האיש הזה.

השוקולטריה של בלייז פוייהבלייז פוייה, השוקולטייר המפורסם של הריביירה השוויצרית הוא אחד האנשים הכי מתוקים בשוויץ. וגם אחד המסוכנים ביותר. בפרט אם אתם מאלה שנאבקים כל בוקר מחדש בכל מה שמריח מפחמימות. עם הפראלינים של פוייה זו מלחמה אבודה מראש, וזה המקום למלמל לעצמכם שחיים רק פעם אחת נו.

השוקולטייר המפורסם של הריביירה השוויצרית הוא איש שאוהב לטייל בעולם כדי לקבל השראה. המפגשים והחוויות שלו בהודו, מרוקו, אקוודור, הוא אומר, תמיד מוצאים את הדרך לשוקולד שלו. להצהרה הזאת יש רגליים כשטועמים מהפראלינים האלה. אז כשנכנסים ל-Chocolaterie Läderach ברחוב התיאטרון (Rue du Théâtre) על גדות אגם ז'נבה, יש שתי אפשרויות:
האחת – להחליט שכאן אין חברים. לאסוף לתוך שקית מבחר פראלינים, לפרוש לפינה חשוכה ולאכול הכל לבד.

השניה – לשדרג את החוויה ולהצטרף לסדנת שוקולד וטעימות של פוייה.
יש כמה סוגים של סדנאות וכולן מתקיימות במטבח של Chocolaterie Läderach. יש סדנת טעימות ויש סדנת לימוד. האחרונה תגלה סודות וטכניקות להכנת שוקולד ופראלינים ובה תייצרו שוקולד משלכם!
פעם השוקולטריה היתה שלו אבל אחרי 20 שנה נמאס לו. הוא החליט שמה שהוא רוצה באמת עכשיו זה ליצור בשוקולד ושמישהו אחר ישבור את הראש עם ניהול העסק. אז הוא מכר את השוקולטריה שלו לחברת "לדראך" ונשאר שם על תקן יועץ ומעביר סדנאות שוקולד וטעימות.


שוקולד עם זעתר והל

הפרלינים של בלייז פוייההסדנה אצל פוייה היא מסע קטן של גילויים. היא כוללת פרט לטעימות שוקולד ופראלינים מעלפים גם היכרות עם חידושים ומרכיבים מסקרנים שרגילים לפגוש בתה הודי, בתבשילים מרוקאיים, בתבשילי קדירה ים תיכוניים ובכל מקרה באגף אחר לגמרי של המטבח, שאין לו שום קשר לשוקולד.מישהי בחבורה שלנו פותרת נכונה את החידה של פוייה: "יש בזה צ'אי מסלה", היא אומרת. הוא מהנהן בהערכה ומחייך.

טעמנו שם שוקולד עם הל, עם זעתר, עם עלי מנטה ממרוקו וצנוברים מיוון. פוייה הוא אמן. מבחינתו שוקולד מייצג מקום, הווייה, והיופי שבו הוא החוויה שהוא מעביר למי שאוכל אותו. כשהוא משתמש בפולי ג'אווה קריאולו שיובשו על האש, הוא מגיש לך את טעם הר הגעש שעל מדרונו גדל העץ. את שוקולד טום יאם שלו יצר כמחווה למלך סיאם, והוא מכיל אגוזי קשיו, למון גראס, חלב קוקוס, ליים ושוקולד 73% מסנטו דומינגו.
chaplin-chocolate-shoes-poyet
הלהיט הוותיק ביותר של פוייה הם שוקולדים קטנים בצורת נעלי הנווד המפורסמות של צ'ארלי צ'פלין. הוא החל לייצר אותן לפני 25 שנה כמחווה לקומיקאי האגדי שחי בווה 25 שנים עד למותו.

צ'פלין עזב את ארצות הברית בתקופת המקארתיזם כשהוא מואשם בנטיות קומוניסטיות ומצא בשוויץ בית.
נעלי צ'פלין מתגלות כשוקולד נפלא, שעשוי ממרכיבים מפתיעים: פולי קקאו מאקוודור מרירים מעט, קרמל, וצנוברים. זו גם המתנה המושלמת לקחת הביתה. הן ארוזות בקופסת פח עגולה מהסוג ששימש לאיחסון גלילי הסרטים של פעם.

Chocolaterie Läderach

צפו בעמוד זה: 0

כתבות דומות

  • קרנבל לוצרן – המסיבה הכי טובה בעיר!קרנבל לוצרן – המסיבה הכי טובה בעיר! by SwissSmall ינואר 22, 2020 לפני שנה היינו עם הילדים בקרנבל בזל ולמרות שתפס אותנו גשם מעצבן של 3 ימים החוויה הייתה בהחלט מדהימה עם תהלוכה מהממת של תחפושות סופר…
  • יום טיול לגיסבאך בחמישה מהלכיםיום טיול לגיסבאך בחמישה מהלכים by Slavi מרץ 6, 2020 בחופשה לא מספיק לסמן יעד לטיול היומי. כדאי שהדרך שתוביל אליו תהיה מתגמלת לא פחות. לכן גרנד הוטל גיסבאך (Giessbach) הוא יעד מושלם. הוא לא…
  • פחות שוקו יותר מוחיטו – cool שוויצרי ב-Laaxפחות שוקו יותר מוחיטו – cool שוויצרי ב-Laax by Slavi מרץ 6, 2020 אומרים לך שווייץ וישר צפות מול העיניים בקתות העץ המתוקות בלב האחו הירוק, עם פרות מדוגמות וצליל פעמונים באוויר, נכון? אז זהו’ שלא בהכרח. במרחק…
שתפו
  • Facebook
  • אימייל
  • הדפסה
אוכל ווה ז'נבה שוקולד

אודות המחבר

רונה וכמן להציג את כל הפוסטים של רונה וכמן

רונה וכמן היא כותבת ועורכת תוכן בתחום הנסיעות והטיולים. מוכנה בכל רגע נתון לעלות על מטוס ולנחות להכיר מקרוב עוד רובע, עוד כפר, חוף ים, פסגת הר. אוהבת שיחות עם מקומיים – ממורה במקאו עד היפסטר לונדוני – ואחר כך גם הולכת בעקבות ההמלצות שלהם. היא נוסעת עם המשפחה, בלי המשפחה ועם החברות הכי טובות שלה עוד מהצבא, לפעמים רק עם האיש שלה ולפעמים עם כמה זוגות חברים. פעם היא נסעה לספא ליומיים לבד, אבל היא מעדיפה שיהיה עם מי לחלוק חוויות בדרך. למרות ששופינג הוא אף פעם לא היעד המרכזי שלה היא תמיד תמצא כמה שעות לקניון ולשוק הכי שווים. היא טוענת שאסור, פשוט אסור, להיות בדיאטה כשנוסעים לחו"ל ולא מוותרת על אף מנה במטבח המקומי. היא מתקשה לחיות עם התוצאות אבל זה כבר סיפור אחר.

השארת תגובה

ביטול

חיפוש בבלוג
רוצים לגלות עוד? נשמח לעדכן אתכם!

סרטון השבוע
מה קורה עכשיו בשוויץ?
מרץ 6, 2020 slavi

חופשה משפחתית מוּש! באגמי ההרים של Laax

זה לא שאין בריכות בריזורטים של Laax, אבל כשיש בסביבה אגמי הרים עם מים צלולים שירדו מהאלפים, שצבעם נע בין

מרץ 6, 2020 slavi

יום טיול לגיסבאך בחמישה מהלכים

בחופשה לא מספיק לסמן יעד לטיול היומי. כדאי שהדרך שתוביל אליו תהיה מתגמלת לא פחות. לכן גרנד הוטל גיסבאך (Giessbach)

הלייק שלכם חשוב לנו!
  • www.swiss1.co.il
    03-7659000
    לפרטים והזמנות
    חייגו עכשיו:
כתובתינו
מגדלי זיו, בניין B ,רח' ראול ולנברג 24 תל-אביב, 69719 טל' 03-7659000
הרשמה לעדכונים

Swiss1 © כל הזכוית שמורות
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס