• דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר
שוויצריה בקטנה
  • דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר
Breaking News:

לא נמצאו פוסטים.

שוויצריה בקטנה
  • דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • לכתבות
  • SWISS1
  • צור קשר

בצל של פסטיבל בברן

רונה וכמן אוקטובר 18, 2017 3:54 pm אין תגובות
בצל של פסטיבל בברן

זה היה בסוף נובמבר, באמצע חופשת חורף קטנה שעשינו לנו בשוויץ, בעלי ואני.

הגענו לברן, עיר שאני תמיד שמחה לעצור בה ליום אחד לפחות – לראות מה חדש במוזיאונים, לשוטט בעיר העתיקה, להשקיף מגן הוורדים על על הפיתול היפהפה של נהר הארה ולהמשיך הלאה.

הרכבת היתה ממש עמוסה, מה שכבר היה צריך לרמוז לנו שמשהו לא שיגרתי קורה בברן. אנחנו יוצאים מתחנת הרכבת ובום, נוחתים על חגיגת רחוב ענקית. דוכנים, מוסיקה, מופעי רחוב והמון אוכל, כשהכל אפוף בניחוח אפוי, מתובל ומקורמל. היה ברור שאנחנו במקום הנכון בזמן הנכון. בלי לאבד רגע רצנו למלון להיפטר מהמזוודות ולצאת.

"אה, זה ה- Zibelemärit", אמרה לנו פקידת הקבלה. "כל שנה ביום השני האחרון של נובמבר יש לנו את שוק הבצל", אמרה. "אני מקווה שאתם לא בדיאטה". השוק והאירועים סביבו התחילו, מסתבר, כבר בחמש בבוקר וזה מעין שוק איכרים משודרג, מלא אירועים ומוסיקה. לא חיכינו דקה. שמנו את המזוודות ועפנו החוצה.

השוק התפרש מהרחבה שמול בניין הפרלמנט על פני כל העיר העתיקה והסימטאות הצדדיות. אחת המסורות של שוק הבצל היא כמויות עצומות של קונפטי שעף עליך כל הזמן. ילדים כיסו אותנו במטחים של קונפטי והיה בזה משהו חגיגי ושמח. בית הפרלמנט וכל הבניינים סביבו היו מוארים בתאורה של יום העצמאות. בכל פינת רחוב התמקם הרכב של נגנים והדוכנים היו עמוסים בכל מה שאפשר (או אי אפשר) לקשר לבצל וגם לשום, שגם הוא תפס שם מקום של כבוד ובצדק.

אפוי, מקורמל ולפעמים עם כובע

בהמון דוכנים מכרו צרורות, מחרוזות ושרשראות עשויות בצלים ושומים קלועים עם פרחים מיובשים לקשט את המטבח עד שיגיע תורם להתבשל, ובובות ודמויות של חתלתולים ועכברונים עשויות בצלים, שהולבשו בבגדים וכובעים סרוגים! ליד כל אלה היו גם דוכנים של כלי קרמיקה. די הגיוני בעצם, כי צריך שיהיה כלים יפים לבשל ולאכול את כל הטוב הזה. אחר כך סיפרו לנו שזה חידוש של השנים האחרונות – שוק של קרמיקאים מקומיים שהתפתח לצד שוק הבצל.

הייתי אפופה בריחות המאפים והתבשילים כשפתאום חצה את האוויר ניחוח אלכוהולי עז עם ציפורן וקינמון. Glühwein! היין החם המתובל, שאין כמותו לבשר את שווקי חג המולד, שתיכף יציפו את מרכזי הערים. הגלוויין השלים נפלא את מטעמי הבצל המקורמלים ומאפי הגבינה. היה קר ואמרנו לעצמנו שעוד כוס ממש חיונית לשמירה על חום הגוף. פקידת הקבלה אמרה שבמסעדות יש תפריטים מיוחדים לשוק הבצל והגיע הזמן לבדוק את העניין.

המסעדות היו מלאות. מצאנו לנו מקום במסעדה נחמדה בעיר העתיקה. התלבטנו בין טורט בצל (Zibelechueche) לנקניקיות בצל עם Züpfe , שזו חלה קלועה טיפוסית למחוז אמנטל. בסוף הלכנו על המובן מאליו – מרק בצל, חם, סמיך, מוקרם, כמו שצריך. כמה נגנים ניגנו מוסיקה עממית עליזה וכולם נראו שמחים.

לפעמים כל מה שצריך בשביל ליצור פסטיבל מוצלח זה תירוץ טוב. בצל, מסתבר, הוא תירוץ גאוני.

צפו בעמוד זה: 0

כתבות דומות

  • קרנבל לוצרן – המסיבה הכי טובה בעיר!קרנבל לוצרן – המסיבה הכי טובה בעיר! by SwissSmall ינואר 22, 2020 לפני שנה היינו עם הילדים בקרנבל בזל ולמרות שתפס אותנו גשם מעצבן של 3 ימים החוויה הייתה בהחלט מדהימה עם תהלוכה מהממת של תחפושות סופר…
  • הצ'ופר של וילארהצ'ופר של וילאר by Slavi מרץ 6, 2020 איך אנחנו אוהבים צ'ופרים. כי מה, אנחנו הולכים להשקיע יפה בטיסות, במלון, במסעדות שבדרך, אז לא מגיע לנו איזה בונוס קטן מעיירת הנופש שלנו?! בווילאר…
  • פחות שוקו יותר מוחיטו – cool שוויצרי ב-Laaxפחות שוקו יותר מוחיטו – cool שוויצרי ב-Laax by Slavi מרץ 6, 2020 אומרים לך שווייץ וישר צפות מול העיניים בקתות העץ המתוקות בלב האחו הירוק, עם פרות מדוגמות וצליל פעמונים באוויר, נכון? אז זהו’ שלא בהכרח. במרחק…
שתפו
  • Facebook
  • אימייל
  • הדפסה

אודות המחבר

רונה וכמן להציג את כל הפוסטים של רונה וכמן

רונה וכמן היא כותבת ועורכת תוכן בתחום הנסיעות והטיולים. מוכנה בכל רגע נתון לעלות על מטוס ולנחות להכיר מקרוב עוד רובע, עוד כפר, חוף ים, פסגת הר. אוהבת שיחות עם מקומיים – ממורה במקאו עד היפסטר לונדוני – ואחר כך גם הולכת בעקבות ההמלצות שלהם. היא נוסעת עם המשפחה, בלי המשפחה ועם החברות הכי טובות שלה עוד מהצבא, לפעמים רק עם האיש שלה ולפעמים עם כמה זוגות חברים. פעם היא נסעה לספא ליומיים לבד, אבל היא מעדיפה שיהיה עם מי לחלוק חוויות בדרך. למרות ששופינג הוא אף פעם לא היעד המרכזי שלה היא תמיד תמצא כמה שעות לקניון ולשוק הכי שווים. היא טוענת שאסור, פשוט אסור, להיות בדיאטה כשנוסעים לחו"ל ולא מוותרת על אף מנה במטבח המקומי. היא מתקשה לחיות עם התוצאות אבל זה כבר סיפור אחר.

השארת תגובה

ביטול

חיפוש בבלוג
רוצים לגלות עוד? נשמח לעדכן אתכם!

סרטון השבוע
מה קורה עכשיו בשוויץ?
מרץ 6, 2020 slavi

חופשה משפחתית מוּש! באגמי ההרים של Laax

זה לא שאין בריכות בריזורטים של Laax, אבל כשיש בסביבה אגמי הרים עם מים צלולים שירדו מהאלפים, שצבעם נע בין

מרץ 6, 2020 slavi

יום טיול לגיסבאך בחמישה מהלכים

בחופשה לא מספיק לסמן יעד לטיול היומי. כדאי שהדרך שתוביל אליו תהיה מתגמלת לא פחות. לכן גרנד הוטל גיסבאך (Giessbach)

הלייק שלכם חשוב לנו!
  • www.swiss1.co.il
    03-7659000
    לפרטים והזמנות
    חייגו עכשיו:
כתובתינו
מגדלי זיו, בניין B ,רח' ראול ולנברג 24 תל-אביב, 69719 טל' 03-7659000
הרשמה לעדכונים

Swiss1 © כל הזכוית שמורות
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דלג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס